• Buradasın

    Aralikta hangi meyve ve sebzeler dikilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Aralık ayında dikilebilecek bazı meyve ve sebzeler:
    • Sebzeler:
      • Ispanak 12;
      • Pırasa 12;
      • Lahana 12;
      • Kara lahana 1;
      • Şalgam 1;
      • Kereviz 1;
      • Mizuna (Japon hardalı) 1;
      • Taze soğan 35;
      • Bakla 35;
      • Enginar 5.
    • Meyveler:
      • Greyfurt 1;
      • Portakal 15;
      • Ayva 1;
      • Erik (kış dikimi) 1;
      • Yaban mersini 1;
      • Alıç 1.
    Aralık ayında dikim yaparken, hava koşullarını göz önünde bulundurmak ve ekimin yapılacağı yerin güneşli, korunaklı ve rüzgarsız olmasına dikkat etmek gerekir 5. Ayrıca, toprağın pH, tuzluluk, nem ve verimlilik gibi özelliklerinin kontrol edilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması önemlidir 5.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Aralık ayı en çok hangi meyve ve sebze yetişir?

    Aralık ayında en çok yetişen meyve ve sebzeler şunlardır: Sebzeler: Ispanak, pırasa, lahana, kara lahana, şalgam, kereviz, turp, karnabahar ve pazı. Meyveler: Portakal, mandalina, greyfurt, nar, elma, ayva ve kivi. Ayrıca, bu ayda yaban mersini ve alıç gibi meyvelerin dikimi de yapılabilir.

    Sonbaharda hangi meyve ve sebzeler var?

    Sonbaharda yetişen bazı meyve ve sebzeler: Meyveler: Elma. Armut. Kızılcık. Hurma. Nar. Mandalina. Ayva. Kivi. İncir. Sebzeler: Brokoli. Brüksel lahanası. Havuç. Karnabahar. Pırasa. Ispanak. Turp. Kara lahana. Kırmızı turp. Soğan.

    4 mevsim meyve ve sebzeler nelerdir?

    Dört mevsim tüketilebilen bazı meyve ve sebzeler: Meyve: Muz; Ananas; Avokado. Sebze: Taze fasulye; Biber; Domates. Mevsimlere göre meyve ve sebzeler hakkında daha detaylı bilgi için aşağıdaki kaynaklara başvurulabilir: dynavit.com.tr; yemek.com; ilkadimlarim.com.

    Hangi meyve ve sebzeler mevsiminde tüketilmeli?

    Mevsiminde tüketilmesi önerilen bazı meyve ve sebzeler: İlkbahar: Meyveler: Çilek, kiraz, kayısı, erik, çağla badem. Sebzeler: Kuşkonmaz, bakla, taze soğan, taze sarımsak, enginar. Yaz: Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, üzüm. Sebzeler: Domates, salatalık, biber, patlıcan. Sonbahar: Meyveler: Elma, armut, hurma, kivi. Sebzeler: Balkabağı, lahana, brokoli, pancar. Kış: Meyveler: Portakal, mandalina, greyfurt, nar. Sebzeler: Lahana, ıspanak, pırasa, turp. Mevsiminde tüketilen meyve ve sebzeler, daha yüksek besin değerine sahiptir, bağışıklık sistemini destekler ve ekonomiktir.

    Sebzeler hangi aylarda ekilir ve dikilir?

    Bazı sebzelerin ekim ve dikim ayları: Ispanak: Eylül, ekim. Pırasa: Aralık, ocak. Lahana: Aralık. Havuç: Mart, temmuz. Pancar: Nisan, temmuz. Brokoli: Mart, nisan. Karnabahar: Mart, nisan. Bezelye: Şubat, mart. Fasulye: Mayıs. Patlıcan: Nisan, mayıs. Ekim ve dikim zamanları, iklim koşullarına ve bölgenin özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.