Peynir altı suyu ile yapılabilecek şeylerden bazıları şunlardır: Çorbalar: Peynir altı suyu, çorbalara ekstra lezzet katmak için kullanılabilir. Hamur işleri: Poğaça, açma, ekmek gibi ürünlerin hamurlarına eklenerek daha kabarık ve lezzetli olmalarını sağlar. Çocuklar için tarifler: Çocuklarının tüketmesi için yapılacak keklere eklenerek sağlıklı ve lezzetli alternatifler oluşturulabilir. Kahvaltılık tarifler: Krep, gözleme veya omlet gibi tariflerde kullanılarak protein bakımından zengin bir beslenme düzeni oluşturulabilir. Cilt bakımı: Nemlendirici ve besleyici bir takviye olarak kullanılabilir. Fermante gıdalar: Fermante sebze ve meyvelerin yapılış aşamalarında kullanılabilir. Marine etme: Etleri marine ederken kullanılarak etin yumuşamasına katkı sağlar. İçecek: Süzdürülüp klasik bir içecek gibi tüketilebilir. Peynir altı suyu, çabuk bozulan bir yapıya sahip olduğundan, kullandıktan sonra çok fazla bekletmeden tüketilmesi önerilir.