Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kitosan kaplamanın bazı işlevleri:
- Gıdaların korunması: Meyve ve sebzelerin çürümesini geciktirir, enzimatik kahverengileşmeyi önler ve solunumu kontrol eder 125.
- Raf ömrünün uzatılması: Özellikle et ürünlerinde raf ömrünü uzatır 2.
- Nem ve oksidasyondan koruma: Ekmek ve yumurta gibi ürünlerde nem kaybını engeller, doymamış yağ asitleri içeren gıdaları oksidasyona karşı korur 2.
- Emülgatör görevi: Sosis ve mayonez gibi ürünlerde kullanılır 2.
- Ambalaj malzemesi: Gıdaların ambalajlanmasında, antimikrobiyal ve oksijen geçirgenliği özellikleri sayesinde kullanılır 45.
- Diğer kullanımlar: Tohum ve filiz köklerini kaplayarak mikrobiyal enfeksiyonları önler ve bitki üretim verimliliğini artırır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: