Bozulan sütten çeşitli şekillerde faydalanılabilir: 1. Hamur işlerinde kullanın: Ekşimiş sütü kek, bisküvi, krep gibi hamur işlerinde diğer malzemelerle birlikte kullanabilirsiniz. 2. Çorbaların kıvamını artırın: Sulu yemeklerinizde ve çorbalarınızda bozuk süt kullanarak kremamsı bir kıvam elde edebilirsiniz. 3. Eti yumuşatın: Etinizi pişirmeden önce ekşimiş sütte bekleterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz. 4. Peynir yapın: Bozuk sütle evde peynir yapabilirsiniz. 5. Cilt bakımı: Laktik asit içeren bozuk sütü yüzünüze sürerek cildinizi pürüzsüz ve sıkı hale getirebilirsiniz. 6. Bitkileri güçlendirin: Saksıdaki ve bahçedeki bitkilerinizin kalsiyum alması için bozuk süt ve suyu karıştırıp bitkilerin dibine dökebilirsiniz. 7. Evcil hayvanların mamasına ekleyin: Mama, tadını bastırdığı sürece evcil hayvanınızın mamasına ekstra kalsiyum ve protein eklemek için bozuk süt katabilirsiniz. Bu yöntemleri sadece çiğ ve pastörize edilmemiş sütle uygulamalısınız. Herhangi bir alerjik reaksiyona karşı uzmana danışmanız önerilir.