Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütün kapağı açık kaldığında, içindeki mikroorganizmalar hava ile temas eder ve süt bozulmaya başlar 23.
Açılmış sütün iki gün içinde tüketilmesi önerilir 13. İki günü aşan durumlarda, sütün içine mikroorganizmalar yerleşir ve tüketilmesi sakıncalı hale gelir 3.
Sütün bozulduğuna işaret eden bazı belirtiler şunlardır:
- Renk: Normalde beyaz olan sütün rengi sarılaşmaya başlar 12.
- Koku: Süt ekşimeye başlar ve kötü kokular yayar 2.
- Kıvam: Süt yoğunlaşır ve yoğurt kıvamına gelebilir 2.
- Tad: Acı, ekşi veya yanıksı bir tat oluşur 2.
Bozulmuş süt tüketildiğinde gıda zehirlenmesine yol açabilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: