Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dondurulmuş balığın kokmasının nedeni, trimetilamin (TMA) üreten Pseudomonas bakterisidir 13. Bu bakteri, balıklar uygun şekilde saklanmadığında veya işlenmediğinde ortaya çıkar 1.
Ayrıca, balıkların parçalanması sonucu açığa çıkan enzimler de kokuya katkıda bulunabilir 3.
Kokuyu önlemek için:
- Taze ve dondurulmuş balıkları güvenilir yerlerden satın almak 1;
- Balıkları buzdolabının veya derin dondurucunun en soğuk kısmında, hava geçirmez bir kapta saklamak 1;
- Balıkları buzdolabında 2 günden veya dondurucuda 3 aydan uzun süre saklamamak 1;
- Dondurulmuş balıkları buzdolabında veya soğuk su altında çözmek, asla oda sıcaklığında çözmemek 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: