Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biçerdöverle buğday hasadı şu adımlarla yapılır:
- Uygun Hava Şartları: Hasada sabahları çiğ kalktıktan sonra başlanmalı, gece de çiğ düşmeden ara verilmelidir 23.
- Makine Ayarları: Biçerdöverin ayarları, buğdayın gelişme durumuna göre yapılmalıdır 14. Özellikle ön tabla yüksekliği ve hızı doğru ayarlanmalıdır 14.
- Hasat Tekniği: Tarlanın alt ucundan işe başlanmalı, zikzaklardan kaçınarak düz bir şekilde hasat yapılmalıdır 2. Çevre dönüşlerinde tabla yokuş yukarı olacak şekilde manevra yapılmalıdır 2.
- Kontrol ve Düzeltme: Hasat sırasında biçerdöverin arkasından gidilerek başak ve tane döküp dökmediği kontrol edilmeli, gerekli düzeltmeler anında yapılmalıdır 14.
- Depolama: Hasat edilen buğday, su oranı %12-14'ün altında olacak şekilde depolanmalıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: