Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Süt üreticileri dört ana kategoride incelenebilir:
- Kendi kendine yeterlilik düzeyindeki üreticiler: Genellikle yaşlı kişiler olup, bir-iki inekleri vardır ve sütlerini evde tüketirler 2.
- 3-10 ineğe sahip küçük üreticiler: Kendi kendine yeterlilik durumunun ötesine geçip, sütlerini toplama merkezlerine veya mandıralara satarlar 2.
- 10-50 inekli uzmanlaşmış üreticiler: Orta büyüklükteki işletmeler olup, süt üretiminde uzmanlaşmıştır ve sütlerini süt işleme tesislerine satarlar 2.
- 100 ve üzeri ineğe sahip yoğun üreticiler: Özel çiftlikler veya devlet çiftlikleri olup, süt üretimine yoğunlaşırlar ve ürünlerini yerleşik süt tesislerine satarlar 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: