Buradasın
Restoranlarda kuver ücreti nasıl hesaplanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Restoranlarda kuver ücreti, genellikle kişi başına sabit bir miktar olarak belirlenir 12. Bazı restoranlar, masada sunulan ürün ve hizmetlere göre farklı kuver ücretleri belirleyebilir 1.
Kuver ücretinin hesaplanmasında dikkate alınan bazı unsurlar:
- Masaya konulacak ürünlerin belirlenmesi 5.
- Kişi sayısının netleştirilmesi 5.
- Kullanılacak tabak, çatal, bıçak gibi malzemelerin seçilmesi 5.
- Servis ekibi sayısının belirlenmesi 5.
- Özel tabak ve sunum şeklinin belirlenmesi 5.
- Restoranın genel hizmet kalitesinin değerlendirilmesi 5.
Toplam maliyet hesaplandıktan sonra, müşteri ile paylaşılır 5.
Kuver ücreti, menüde açıkça belirtilmeli ve müşterinin önceden bilgilendirilmesi ve onayı alınmalıdır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: