• Buradasın

    e-Arşiv fatura nasıl kesilir GİB portal?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    e-Arşiv fatura, GİB portalı üzerinden şu adımlarla kesilir:
    1. GİB e-Arşiv portalına giriş yapın: İnternet Vergi Dairesi bilgileriniz ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir 4.
    2. Modül seçimi: Ekranın sol üst köşesindeki "Modül Seç" bölümünden "e-Arşiv Portal" seçeneğini seçin 34.
    3. Fatura bilgilerini girin: Yan menüden firmanız ile ilgili kullanıcı bilgilerini tanımlayın ve "Belge İşlemleri" seçeneğinin altından "e-Arşiv Fatura Oluştur" seçeneğine tıklayın 4.
    4. Fatura detaylarını doldurun: Açılan ekranda fatura bilgileri, alıcı bilgileri, mal/hizmet bilgileri gibi bölümleri eksiksiz doldurun 4.
    5. Faturayı onaylayın: Bilgileri kontrol ettikten sonra faturayı onaylayın ve gönderim için hazırlayın 2.
    6. Faturayı gönderin: Oluşturduğunuz faturayı elektronik olarak e-posta ile veya güvenli bir çevrimiçi portala erişim sağlayarak müşteriye gönderin 3.
    e-Arşiv faturalar, günlük olarak GİB sistemine raporlanır ve 10 yıl boyunca saklanması zorunludur 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    E-fatura ve e-arşiv fatura nasıl kesilir aynı yerden mi?

    E-fatura ve e-arşiv fatura kesme işlemleri farklı yerlerden gerçekleştirilebilir. E-fatura kesmek için üç farklı yöntem bulunmaktadır: 1. Gelir İdaresi Başkanlığı Portalı (GİB): İşletmeler, GİB'in internet sitesinde bulunan e-fatura portalı üzerinden faturalarını ücretsiz olarak kesebilirler. 2. Entegrasyon: İşletmenin bilgi sistemi ile GİB'in sisteminin entegre edilmesi ve e-faturaların otomatik olarak GİB sistemine aktarılması. 3. Özel Entegratör: GİB tarafından yetkilendirilmiş üçüncü taraf entegratör firmalar aracılığıyla e-fatura kesme işlemlerinin gerçekleştirilmesi. E-arşiv fatura kesmek için de benzer yöntemler geçerlidir, ancak e-arşiv faturalar için ayrıca e-arşiv portalı üzerinden işlem yapılması gerekmektedir.

    E-Arşiv fatura nasıl gönderilir?

    E-Arşiv fatura göndermek için iki ana yöntem bulunmaktadır: 1. GİB Portal Üzerinden: - Düzenlenen e-arşiv faturayı SMS ile onaylayın. - Faturayı ZIP dosyası olarak bilgisayarınıza indirin. - ZIP dosyası içerisindeki HTML uzantısına sahip dosyayı tarayıcınızda açın. - "Yazdır" seçeneğine tıkladıktan sonra "PDF olarak Yazdır" seçeneğini kullanarak PDF formatında dosya oluşturun. - Oluşturduğunuz PDF dosyasını alıcıya mail olarak iletebilirsiniz. 2. Özel Entegratör Aracılığıyla: - E-arşiv sistemine girerek, göndermek istediğiniz faturayı hiç indirmeden direkt olarak mail olarak iletebilirsiniz.

    E-arşiv fatura ile e-ticaret yapılır mı?

    Evet, e-arşiv fatura ile e-ticaret yapılabilir. e-Arşiv fatura, e-fatura sistemine kayıtlı olmayan bireysel müşterilere kesilen elektronik faturadır ve e-ticarette yaygın olarak kullanılır.

    E-Arşiv Portal giriş nasıl yapılır?

    E-Arşiv Portal'a giriş yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi e-Arşiv Portalına bu link üzerinden erişin: https://earsivportal.efatura.gov.tr/intragiris.html. 2. Hesap oluşturma: Daha önce bir hesap oluşturmadıysanız, "Yeni Kullanıcı Kaydı" veya benzeri bir seçenek üzerinden hesap oluşturun. 3. Giriş bilgileri: Hesap oluşturduktan sonra, genellikle bir kullanıcı adı ve şifre belirlemeniz istenecektir. 4. Giriş yapma: Oluşturduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile E-Arşiv Portal'ına giriş yapabilirsiniz. 5. Ana sayfa ve menüler: Giriş yaptıktan sonra, genellikle bir ana sayfa ve menülerle karşılaşacaksınız. 6. Çıkış yapma: İşlemlerinizi tamamladıktan sonra güvenlik amacıyla hesabınızdan çıkış yapmayı unutmayın.

    GİB e-Arşiv Fatura İptal Kılavuzu Nasıl İndirilir?

    GİB e-Arşiv Fatura İptal Kılavuzu'nu indirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz: 1. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın e-belge sistemine gidin. 2. Sistemde "e-Fatura İptal İhtar/İtiraz Bildirim Kılavuzu" veya "e-Arşiv Uygulamaları İptal İhtar/İtiraz Bildirim Kılavuzu" başlıklarını arayın. 3. İlgili kılavuza ulaşmak için verilen PDF indirme linkine tıklayın. Alternatif olarak, kılavuzun güncel versiyonlarına ebelge.gib.gov.tr adresinden de erişebilirsiniz.

    E-Arşiv Portal kimler kullanabilir?

    E-Arşiv Portal'ı aşağıdaki kişiler ve kurumlar kullanabilir: Vergi mükellefleri: 8 Aralık 2021 tarihinden itibaren, tüm mükellefler e-arşiv fatura düzenlemek ve kullanmak zorundadır. E-ticaret firmaları: İnternet üzerinden online hizmet satışı yapanlar. Aylık fatura sayısı fazla olan firmalar: Geleneksel fatura hazırlama ve saklama yöntemleriyle zaman ve bütçe tasarrufu sağlamak isteyenler. Ayrıca, e-arşiv portalına giriş yapmak için Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından verilen kullanıcı adı ve şifreye sahip olmak gerekmektedir.

    E arşiv portal fatura sorgulama nasıl yapılır?

    E-Arşiv Portal üzerinden fatura sorgulama yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) web sitesine giriş yapın. 2. Ana sayfada yer alan "E-Arşiv Fatura Sorgulama" seçeneğini seçin. 3. Açılan ekranda, sorgulamak istediğiniz faturaya ait aşağıdaki bilgileri girin: - Satıcı VKN/TCKN (Vergi Kimlik Numarası veya T.C. Kimlik Numarası); - Fatura numarası; - Ödenecek tutar; - Güvenlik kodu (sayfada üretilen doğrulama kodu). 4. Bilgileri girdikten sonra, "Gönder" veya benzeri bir butona tıklayarak sorgulama işlemini başlatın. 5. Sorgulama sonucunda, ilgili fatura ile ilgili detayları görebilirsiniz. E-Arşiv fatura sorgulama işlemi, tamamen ücretsizdir.