• Buradasın

    Defterbeyan geçmişe dönük beyanname nasıl verilir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Defterbeyan sistemi üzerinden geçmişe dönük beyanname vermek için aşağıdaki adımlar izlenmelidir:
    1. Sisteme Giriş: Defterbeyan.gov.tr adresinden sisteme giriş yapılır 15.
    2. Beyanname Seçimi: Sol menüden "Beyannameler" başlığı altında ilgili beyanname türü seçilir ve dönemin "Oluştur" butonuna basılarak beyanname bilgileri ekrana getirilir 1.
    3. Düzeltme İşlemleri: Beyannamede defter kayıtlarından gelen aktarımlar ve elle doldurulması gereken alanlar doldurulur, ardından "Onayla ve Kaydet" butonuna basılır 1.
    4. Mali Müşavir İşlemleri: Sol menüden "Mali Müşavir İşlemleri" başlığı altında yer alan "Beyanname İşlemleri" tıklanarak ilgili beyannamelerin türüne göre "Paket Gönderilecek" kutucuğu işaretlenir ve "Gönder" butonu tıklanır 1.
    5. Özel Onay: "İşlemler" tablosunun altında yer alan "Özel Onayla" butonuna basıldığında açılan "Beyanname Onay" penceresinde gerekli alanlar doldurularak sağ alt köşedeki "Onayla" butonuna basılır ve düzeltme beyannamesi verilmiş olur 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Vergi beyannamesi nasıl verilir?
    Vergi beyannamesi vermek için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Gelir ve Giderlerin Tespiti: Beyanname hazırlamadan önce, mükellefin beyan edeceği gelirler ve giderler belirlenmelidir. 2. Vergi Matrahının Hesaplanması: Gelir ve giderler belirlendikten sonra, beyannameye konu olan vergi matrahı hesaplanır. 3. Beyanname Formunun Doldurulması: Beyanname formu, vergi dairesinin belirlediği standart form kullanılarak doldurulmalıdır. 4. Beyanname İmzalanması ve Onaylanması: Beyanname formu doldurulduktan sonra, mükellef veya yetkili temsilcisi tarafından imzalanmalı ve onaylanmalıdır. 5. Beyannamenin Sunulması: Doldurulan ve imzalanan beyanname, belirlenen beyanname süreleri içinde vergi dairesine sunulmalıdır. Beyanname verme zorunluluğu, vergi kanunları tarafından belirlenmiş olup, belirli durumlarda mükelleflerin beyanname vermeleri gerekmektedir.
    Vergi beyannamesi nasıl verilir?
    Önceki dönem KDV beyanları düzeltilmeden düzeltme beyannamesi verilir mi?
    Önceki dönem KDV beyanları düzeltilmeden düzeltme beyannamesi verilmesi mümkün değildir. Düzeltme beyannamesi, daha önce verilen beyannamelerdeki hataların düzeltilmesi için hazırlanır ve bu nedenle, değişiklik yapılacak beyanname ile en son verilen beyanname arasındaki tüm beyannameler için de düzeltme beyannamesi oluşturulması gerekmektedir.
    Önceki dönem KDV beyanları düzeltilmeden düzeltme beyannamesi verilir mi?
    Defter Beyan'da düzeltme beyannamesinde hangi aylar düzeltilir?
    Defter Beyan Sistemi'nde düzeltme beyannamesi, hatanın olduğu kaydın ait olduğu aya ait KDV beyannamesinin verilmesi gereken son güne kadar yapılabilir. Ayrıca, takvim yılının son ayına ait kayıtlar için de o yıla ait gelir vergisi beyannamesinin verilmesi gereken son güne kadar düzeltme yapılabilir.
    Defter Beyan'da düzeltme beyannamesinde hangi aylar düzeltilir?
    Defter beyan son kayıt tarihi ne zaman?
    Defter-Beyan Sistemi'ne başvuru yapmak için son tarih, kullanılmaya başlanacak takvim yılından önceki ayın son günüdür.
    Defter beyan son kayıt tarihi ne zaman?
    Defter-beyan dönem seçimi nasıl yapılır?
    Defter-Beyan Sistemi'nde dönem seçimi şu şekilde yapılır: 1. Sisteme giriş yapıldıktan sonra, sol menüde "Sistem Yönetimi" başlığı altında yer alan "Defter İşlemleri" menüsü tıklanır. 2. "Defter İşlemleri"nden işlem yapılmak istenen dönem ve defter seçilerek, "işlem yap" butonu tıklanır. 3. Ayrıca, "Varsayılan Olarak Ayarla" seçeneği işaretlenirse, tekrar değişiklik yapılıncaya kadar Sisteme her girişte seçilen dönem ve defter üzerinde işlem yapılır.
    Defter-beyan dönem seçimi nasıl yapılır?
    Defter-beyan sisteminde geriye dönük düzeltme yapılabilir mi?
    Evet, defter-beyan sisteminde geriye dönük düzeltme yapılabilir. Ancak, bu düzeltmenin yapılabilmesi için zamanaşımı süresinin geçmemiş olması gerekmektedir.
    Defter-beyan sisteminde geriye dönük düzeltme yapılabilir mi?
    Defter-beyan özel onayla gönderilen beyannameler incelemeye sevk edilir mi?
    Defter-beyan özel onay ile gönderilen beyannameler, matrah azaltıcı nitelikte ise incelemeye sevk edilir. Ancak, düzeltme beyannamesinin mükellef tarafından haklı bir nedene veya bir hataya dayandığının belgelendirilmesi ya da mükellefçe yapılan yazılı açıklamanın vergi dairesi müdürlüğünce yeterli görülmesi halinde, bu beyannameler incelemeye sevk edilmez.
    Defter-beyan özel onayla gönderilen beyannameler incelemeye sevk edilir mi?