Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bonfile etinin pahalı olmasının birkaç nedeni vardır:
- Arz-Talep Dengesi: Bonfile, yüksek talep gören bir et kesimidir ve arz miktarı sınırlıdır, bu da fiyatın artmasına neden olur 1.
- Üretim Maliyeti: Bonfile, sığırın sırt kısmından elde edilir ve bu bölge hayvanın en az çalışan kaslarından biridir, bu da etin daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlar 23. Ancak, bu özelliklerden dolayı et miktarı azdır ve üretim maliyeti yüksektir.
- Hammadde Fiyatı: Dünya genelinde dana etinin büyük alıcılarından olan ünlü hamburger firmaları, et fiyatlarını etkileyerek bonfile fiyatlarının artmasına katkıda bulunur 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: