• Buradasın

    İhyâu Ulûmi'd-Dîn hangi yayınevi daha iyi?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İhya-u Ulumiddin kitabının hangi yayınevinin daha iyi olduğu konusunda kesin bir görüş yoktur. Ancak, bu eseri yayınlayan bazı yayınevleri şunlardır:
    • Semerkand Yayınları: Bu yayınevinden çıkan İhya-u Ulumiddin kitapları, Prof. Dr. Dilaver Selvi'nin tercümesiyle yayımlanmaktadır 14.
    • Ayfa Basın Yayın: Abdullah Aydın'ın tercümesiyle 4 ciltlik bir set olarak yayımlanmaktadır 2.
    • Huzur Yayınevi: 4 ciltlik tam metin olarak yayımlanmaktadır 1.
    • Merve Yayınları: 4 ciltlik takım olarak yayımlanmaktadır 1.
    Yayınevi seçimi kişisel tercihlere bağlıdır.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İhyâ-u Ulûmiddin 4 cilt ne anlatıyor?

    İhya-u Ulûmiddin adlı eser, İmam Gazali tarafından yazılmış ve dört ciltten oluşmaktadır. Her bir cilt, farklı konuları ele almaktadır: 1. 1. Cilt: Rub'u'l-İbâdât. 2. 2. Cilt: Âdetler (Âdât). 3. 3. Cilt: Helak Edici Hususlar (Mühlikât). 4. 4. Cilt: Felaha Erdirici Ameller (Münciyât). Eser, genel olarak İslam ahlakı, pratiği, fıkıh, kelam, felsefe, mantık gibi konuları kapsamaktadır.

    İhyâu Ulûmi'd-Dîn 8 cilt ne anlatıyor?

    İhyau Ulumi'd-Din'in 8 cildi, İmam Gazali'nin eserinde ele aldığı konuları ana başlıklar altında toplayarak Müslüman bir kişinin bilmesi gereken hususları inceler. Ciltlerin konuları: 1. Cilt: İlim, akaid, taharet, namaz. 2. Cilt: Namaz, zekat, oruç, hac, Kur'an okuma, zikir ve dua. 3. Cilt: Yemek yeme, nikah, kazanç, helal-haram, dostluk adabı. 4. Cilt: Kardeşlik, uzlet, sefer, sema ve vecd, marufu emir, münkeri nehy, peygamber ahlakı. 5. Cilt: Kalbin halleri, nefsi terbiye, şehveti kırma, dilin afetleri, gazab ve hasedin zemmi. 6. Cilt: Dünyayı zemmetmek, mal sevgisinin zemmi, riyanın zemmi, kibir ve ucub, gururun zemmi. 7. Cilt: Tövbe, sabır ve şükür, fakr ve zühd, tevhid ve tevekkül. 8. Cilt: Muhabbet ve rıza, ihlas, murakabe, muhasebe, tefekkür, ölüm ve sonrası. Gazali, ele aldığı konuları kuru bilgi yığını şeklinde anlatmamış, ilmin irfan ile birleştirilmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.