• Buradasın

    Bulamaca hangi un konur?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Bulmacalarda "un konulan yer" için "kendirik" cevabı verilebilir 4.
    Bulmaca cevapları, kullanılan kaynağa ve bulmacanın türüne göre değişiklik gösterebilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Un bulamacı hangi yöreye ait?

    Un bulamacı, Kahramanmaraş yöresine aittir.

    Bulamacın içine ne konur?

    Bulamacın içine konan malzemeler, yapılan bulamacın türüne göre değişiklik gösterir: Bordo bulamacı. Gülleci bulamacı. Bulamaç (tatlı).

    Bulamaç ne işe yarar?

    Bulamaç, farklı alanlarda çeşitli işlevlere sahiptir: Mutfakta: Un, su, süt veya yumurta gibi malzemelerle yapılan sıvı hamur, çeşitli gıdaların hazırlanmasında kullanılır. Tarımda: Bordo bulamacı, meyve ağaçları ve bazı sebzelerde mantar ve bakteri kaynaklı hastalıklara karşı koruyucu olarak kullanılır.

    Kavurmalı un bulamaç nasıl yapılır?

    Kavurmalı un bulamaç (bulamaç) yapmak için gerekli malzemeler: 1 su bardağı kavurma; 2 su bardağı un; 1 çay bardağı sıvı yağ; Su. Yapılışı: 1. Sıvıyağı tavaya alıp unu kavurun. 2. Unun rengi hafif değişince kavurmayı ekleyin. 3. 2-3 dakika kavurduktan sonra ocağın altını kapatın. 4. Üzerini hafif batana kadar soğuk su ekleyip elinizle ezin. 5. Tekrar üzerini batana kadar soğuk su ekleyip ocağı açın. 6. 5 dakika karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocağı kapatın. Püf noktaları: Unu kavururken altının kısık tutulması ve sürekli karıştırılması önerilir. Topaklanmayı önlemek için suyun azar azar ve sürekli karıştırılarak eklenmesi gerekir. Kıvamı katı ayran şeklinde olmalıdır; çok katıysa su, çok inceyse un eklenebilir.