Buradasın
Topraksız yetiştirilen çilek neden daha iyi?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topraksız yetiştirilen çilek, geleneksel toprak tabanlı üretime göre birçok avantaj sunar:
- Yüksek verim: Topraksız üretimde, bitkiler besin maddelerine ve suya daha kolay eriştiği için birim alanda daha fazla bitki dikilebilir ve bu da birim alan verimini artırır 123.
- Kaliteli meyve: Meyveler daha büyük, tatlı ve yüksek sertliğe sahip olur 12.
- Hastalık ve zararlı kontrolü: Topraksız ortamlarda toprak kaynaklı hastalık ve zararlı riski azalır, bu da zirai ilaç kullanımını azaltır 234.
- Su ve gübre tasarrufu: Su, gübre ve ilaçlar doğrudan kök ortamına verildiği için daha verimli kullanılır 23.
- Alan tasarrufu: Geleneksel tarıma göre daha az alan kullanımı gerektirir 2.
- İklim koşullarına dayanıklılık: Toprak yorgunluğu ve toprak hastalıklarının üstesinden gelme şansı daha yüksektir 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: