Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Topraksız tarım çilek yetiştiriciliğinde kullanılan kokopit (cocopeat) özelliklerinden bazıları şunlardır:
- Doğal ve sürdürülebilir 3. Hindistan cevizi kabuğundan elde edilen, çevre dostu, doğal ve yenilenebilir bir materyaldir 3.
- Yüksek su tutma kapasitesi 3. Bitki köklerine sürekli nem sağlayarak kuruma riskini azaltır 3.
- Düşük EC ve ideal pH 3. Bitkiler için uygun pH ve EC değerlerinde olup, çilek ve diğer sebzelerin gelişimini destekler 3.
- Hastalıklara karşı direnç 3. Pythium, Fusarium, Botrytis gibi kök ve yaprak hastalıklarına karşı direnç sağlar 3.
- Toprak hastalıklarından arınmış 3. Steril bir ortam sunar, toprak kaynaklı patojen riski yoktur 3.
Topraksız tarım çilek yetiştiriciliğinde kullanılan kokopit çeşitlerinden bazıları ise şunlardır:
- Çilek Cocopeat 3. 18 litre, kullanıma hazır ambalaj, 1 metre uzunluğunda (blok veya torba), 2 kilogram net ağırlığa sahip, %100 doğal hindistan cevizi torfudur 3.
Topraksız tarım çilek yetiştiriciliğinde kullanılan kokopit çeşitleri, çilek çeşidi, iklim koşulları ve yerel kaynakların bulunabilirliği gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir 1.
Topraksız tarım çilek yetiştiriciliği hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki kaynaklar kullanılabilir:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: