Buradasın
Sütte protein ölçümü nasıl yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sütte protein ölçümü için birkaç yöntem bulunmaktadır:
- Kjeldahl Yöntemi: Numune, 90 dakikalık bir süre boyunca güçlü, ısıtılmış bir asitte sindirilir ve bu işlem sonucunda numunedeki tüm nitrojen amonyağa dönüştürülür 13. Daha sonra amonyak, damıtma ve titrasyona uğrar 1.
- Dumas Yöntemi: Numunenin fırında 900 °C'nin üzerinde yakılması ve ardından bir arıtma reaktöründe azotun ölçülmesi ile yapılır 1.
- Near Infrared (NIR) Spektroskopi: Süt gibi sıvılardaki protein içeriğini hızlı ve güvenilir bir şekilde ölçmek için kullanılır 3.
Ayrıca, biyüceli yöntemler (Bradford Testi) de protein ölçümü için kullanılabilir ve bu yöntemlerde proteinler, özel bir renk değişimi sağlayan reaktiflerle reaksiyona girer 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: