Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Su ve şeker karışımını ayırmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:
- Buharlaştırma (evaporasyon) 34. Karışımı bir kaba koyup ısıtarak suyun buharlaşması sağlanır 34. Su buharlaştığında geride şeker kalır 34.
- Damıtma (distilasyon) 3. Şekerli su ısıtılır, suyun kaynama noktasına gelmesi sağlanır ve buharlaşan suyun buharı soğutularak tekrar sıvı hale getirilir 3. Böylece su ayrışır ve arta kalan sıvı daha yoğun şeker içerir 3.
- Kristalizasyon 3. Şekerli su karışımı buharlaştırılarak doygun hale getirilir 3. Su buharlaştıkça, çözünen şeker kristalleşmeye başlar ve şeker kristalleri süzülerek ayrılır 3.
Hangi yöntemin kullanılacağı, kişinin imkanları ve hız ihtiyacına bağlıdır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: