Buradasın
Salamuraya konulan zeytin neden beyazlar?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salamuraya konulan zeytinin beyazlamasının birkaç nedeni vardır:
- Mikrobiyal Aktivite: Salamura işleminde tuz ve su kullanılarak yapılan fermentasyon, bazı mikroorganizmaların (bakteri, maya ve mantar) büyümesini teşvik eder ve bu mikroorganizmalar beyaz renkli koloniler oluşturabilir 12.
- Kimyasal Reaksiyonlar: Kullanılan tuz ve asit gibi kimyasallar, zeytinlerin iç yapısında reaksiyonlar oluşturarak beyaz veya açık renkli bileşenler ortaya çıkarabilir 1.
- Depolama Koşulları: Yüksek sıcaklık ve nem, salamura zeytinlerin yüzeyinde beyaz zar oluşumuna neden olabilir 2. Bu zar, küf ve bakterileri bünyesinde bulundurur 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: