Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nişastanın varlığını anlamak için yapılan deneyde şu adımlar izlenir:
- Toz halindeki malzemeler test tüplerine konur 14.
- Üzerine biraz su eklenir 14.
- Birkaç damla Lugol çözeltisi (iyot/potasyum iyodür çözeltisi) konur 14.
- Yiyecek nişasta içeriyorsa, maddenin rengi koyulaşarak koyu mavi, mor veya siyaha döner 14.
Gerekli malzemeler:
- Lugol çözeltisi 14;
- tek kullanımlık pipetler 1;
- test tüpleri veya ölçü bardakları 1;
- mısır nişastası ve pudra şekeri gibi numuneler 1;
- nişastalı yiyecekler (örneğin patates, ıslanmış buğday taneleri, mısır unu) 1;
- nişastasız yiyecekler (örneğin salatalık) 1.
Bu deney, nişastanın varlığını tespit etmek için kullanılan yöntemlerden biridir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: