• Buradasın

    Mikro öğrenme ve tek lokmalık eğitim arasındaki fark nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mikro öğrenme ve tek lokmalık eğitim kavramları, benzer ancak farklı anlamlar taşır:
    1. Mikro Öğrenme: Büyük bilgi bloklarını küçük, bağımsız ve sindirilmesi kolay parçalara ayırma yöntemidir 34. Bu parçalar genellikle 3 ila 10 dakika sürer ve dijital kütüphanelerde bulunur 4. Mikro öğrenme, eğitimin ideal olmasına ve bilginin kalıcılığını artırmaya odaklanır 3.
    2. Tek Lokmalık Eğitim: Görsel ve/veya işitsel materyaller ile sunulan, kısa animasyon ve görselleri etkin olarak kullanan bir öğrenme düşüncesidir 12. Bu tür eğitim, öğrenenlerin en önemli noktalara odaklanmalarını sağlar ve uzun süreli öğrenme etkinliklerinden ziyade kısa süreli ve erişimi kolay etkinlikleri içerir 12.
    Özetle, tek lokmalık eğitim, mikro öğrenmenin bir uygulamasıdır ve daha spesifik olarak içeriklerin en önemli noktalarını sunmayı hedefler.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Mikro öğretim tekniği nedir?

    Mikro öğretim tekniği, özellikle öğretmenlerin hizmet öncesi eğitiminde kullanılan ve onların öğretmenlik davranışları açısından sistemli bir şekilde deneme yaparak yetiştirmeyi amaçlayan bir öğretim tekniğidir. Mikro öğretimin temel aşamaları: 1. Plan: Verilen ders-konu-görevin gerçeklerine uygun kısa bir ders hazırlığı yapılır. 2. Öğret: Planlanan ders uygulanır. 3. Dönüt Al: Öğretmenin anlatımının ne derece başarılı olduğuna dair geri bildirimler alınır. 4. Tekrar Planla: Geri bildirimler ışığında ders tekrar planlanır. 5. Tekrar Öğret: Ders, yapılan yeni plana göre tekrar anlatılır. 6. Tekrar Dönüt Al: Öğretme işleminde gerçekleştirilen iyileştirmelerle ilgili geri bildirimler alınır. Özellikleri: Dersler kısa tutulur (5-20 dakika), öğrenci sayısı azdır (5-10), zaman ayarlamasına dikkat edilir.

    Mikro ne anlama gelir?

    Mikro kelimesi, "küçük, dar, makro karşıtı" anlamına gelir.

    Tek lokmalık öğrenme nedir?

    Tek lokmalık öğrenme, bilginin küçük parçalar halinde sunulduğu ve öğrenenlerin ihtiyaçları doğrultusunda, öğrenmeye açık oldukları zamanda gerçekleşen bir öğrenme yöntemidir. Bu yöntem, aşağıdaki özelliklerle karakterize edilir: - Kısa ve öz içerikler: Öğrenenler, uzun süreli öğrenme etkinliklerinden ziyade kısa süreli ve erişimi kolay bilgilere eğilim gösterirler. - Mobil uyumluluk: Mobil cihazlar üzerinden erişilebilir olması, öğrenenlerin öğrenme eyleminin kontrolünü ele almalarına olanak tanır. - İlgi çekici materyaller: Görsel ve işitsel materyaller ile sunulması, video ve kısa animasyonların etkin kullanımı. - Deneyimle ilişkilendirme: Öğrenenlerin kendi deneyimleri ile ilişkilendirerek öğrenmeleri.

    Mikroöğretimin temel ilkeleri nelerdir?

    Mikroöğretimin temel ilkeleri şunlardır: 1. Kısa Süreli Dersler: Mikroöğretimde dersler 5-20 dakika arasında tutulur. 2. Az Sayıda Öğrenci: Öğrenci sayısı 4 ile 20 arasında olmalıdır. 3. Planlama: Öğretmen adayları, ders öncesi detaylı bir planlama yapar. 4. Teknoloji Kullanımı: Ders anlatımı sırasında teknoloji kullanılarak görsel materyaller hazırlanır. 5. Video Kayıt: Dersler video kameraya veya taşınabilir kayıt cihazlarına kaydedilir. 6. Geri Bildirim: Öğretmen adayları, kendi performanslarını videodan izleyerek öz eleştiri yapar ve uzmanlardan geri bildirim alır. 7. Tekrar: Alınan geri bildirimler ışığında ders tekrar planlanır ve öğretilir.

    Mikro öğrenme yöntemi nasıl uygulanır?

    Mikro öğrenme yöntemi uygulamak için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Kısa konu videoları ve animasyonlar hazırlamak: Konuyu 2 dakikalık basit bir video ile anlatmak ve ardından öğrencilerden hemen bir örnek kod parçası yazmalarını istemek. 2. Mini kod egzersizleri ile pekiştirme: Yeni bir kavram öğrendikten sonra öğrencilerden yalnızca bu kavramı içeren ufak bir görevi tamamlamalarını istemek. 3. Kısa quizler ile anında geri bildirim sağlamak: Derste anlatılan konuyla ilgili 2-3 soruluk minik bir sınav yapmak. 4. Adım adım proje geliştirme: Büyük bir projeyi haftalara yayarak, her derste projenin sadece bir parçasını geliştirmek. 5. Infografik ve flashcard’lar hazırlamak: Değişken tipleri, temel veri yapıları gibi bilgileri kısa notlar halinde görselleştirmek. 6. Günlük veya haftalık kodlama meydan okumaları: Öğrencilerden her gün veya hafta, tek bir basit kodlama problemini çözmelerini istemek. Ayrıca, mikro öğretim yöntemi olarak adlandırılan ve öğretmen eğitiminde kullanılan bir teknik de mevcuttur. Bu yöntemde: 1. Planlama: Kısa bir ders hazırlığı yapılır. 2. Öğretim: Planlanan ders öğretilir. 3. Dönüt alma: Anlatımın başarısı hakkında geri bildirimler alınır. 4. Tekrar planlama: Geri bildirimler ışığında ders tekrar planlanır. 5. Tekrar öğretim: Yeni plana göre ders tekrar anlatılır. 6. Tekrar dönüt alma: İyileştirmelerle ilgili yeni geri bildirimler alınır.