Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Lecithinase testi (Nagler reaksiyonu), bakterilerin lecithinaz enzimini üretme yeteneğini değerlendirmek için kullanılan biyokimyasal bir testtir 23.
Amaçları:
- Bakterilerin lecithinaz üretme yeteneğini belirlemek 35.
- Clostridium ve Bacillus gibi gıda kaynaklı patojenik bakteri cinslerinin türlerini ayırt etmek ve tanımlamak 235.
Prensip:
- Yumurta sarısı, lecithinaz testi için uygun bir ortamdır çünkü önemli miktarda lecithovitellin içerir 35.
- Lecithinaz enzimi, lecithovitellini fosforilkolin ve suda çözünmeyen digliseride ayırır 35.
- Bu digliserid, lecithinaz üreten bakterilerin kolonilerinin etrafında bir çökelti olarak ortama yerleşir ve kolonilerin etrafında opak beyaz bir hale oluşur 35.
Sonuçlar:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: