Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bunun nedeni, laktozsuz sütte bulunan laktaz enziminin, laktozu glikoz ve galaktoza parçalama süreci nedeniyle sütün tadının daha tatlı hâle gelmesidir 124. İki basit şeker olan glikoz ve galaktoz, insanların tat tomurcukları tarafından kompleks şekerlere kıyasla daha tatlı olarak algılanır 2.
Ayrıca, laktozsuz sütün rengi de üretim sürecinde kullanılan teknolojiye bağlı olarak biraz değişebilir; bazı laktozsuz sütler hafif karamelimsi bir renkte olabilir 2.
Ancak, tat farkı sütün şeker miktarıyla ilgili değildir 2.
Kullanılan markalara, sütün hayvansal mı yoksa bitkisel mi olduğuna göre tat farkı büyük farklılıklar gösterebilir 3.
En doğru bilgi için sütün paketinin incelenmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: