Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırılmayan yumurtanın neden kaynaklandığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, yumurtanın çatlamaması için yumurta haşlamadan önce, pişirmeden 1-2 saat önce yumurtaların buzdolabından çıkarılarak oda sıcaklığında bekletilmesi önerilir 3.
Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak için şu yöntemler kullanılabilir:
- Su testi: Yumurta suyun dibine batıyorsa taze, su yüzeyine çıkıyorsa bayat demektir 14.
- Ses testi: Yumurta sallandığında içinden sıvı sesi geliyorsa yumurta bayattır 14.
- Renk testi: Yumurtanın beyazı bulanık bir tona sahipse taze, sarısı düz bir yapıya sahipse ve dağılmaya müsaitse yumurta bayattır 4.
- Koku testi: Kırılan yumurtadan keskin ve itici bir koku geliyorsa yumurta bozuk demektir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: