Gliko, Erzurum mutfağına özgü bir yemektir. Malzemeler: 1 su bardağı köftelik bulgur; 1 su bardağı un; 1 adet yumurta; 2 su bardağı kaynar su; 5 kaşık yoğurt; 2 diş sarımsak, ezilmiş; 1 tatlı kaşığı domates salçası; 2 yemek kaşığı tereyağı; Pul biber. Yapılışı: 1. Bulguru ve suyu kaba alarak kaynatın. 2. Pişen bulgura yumurta, baharat ve unu ekleyip yoğurun. 3. Elinizle fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak köfteler hazırlayın. 4. Tuzlu kaynar suya atarak haşlayın. 5. Üzeri için yoğurt ve sarımsağı karıştırın. 6. Sos için tereyağını eritip salçayı ekleyerek kavurun, pul biberi ekleyip altını kapatın. 7. Servis tabağına bulgur köftelerini alın, üzerine yoğurt ve sosu dökerek servis edin.