Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Malzemeler:
- 1 su bardağı köftelik bulgur 134;
- 2,5 su bardağı su 1;
- 1 su bardağı un 124;
- 1 tatlı kaşığı tuz 12;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 12;
- 2 diş sarımsak 12;
- 2 su bardağı yoğurt 12;
- 1 yemek kaşığı domates salçası 12;
- 1 tatlı kaşığı nane 12.
Yapılışı:
- Bulguru yıkayıp tencereye alın ve 2,5 su bardağı su ile tuz ekleyerek kaynamaya bırakın 12.
- Su tamamen çekilip bulgur yumuşayana kadar pişirin 12.
- Bulgur sıcakken içine unu ekleyip karıştırın ve avucunuzla köfte şeklinde şekillendirin 12.
- Bir tencereye su koyup kaynatın, içine bulgur köftelerini ekleyin 12. Köfteler suyun yüzeyine çıkana kadar yaklaşık 6 dakika pişirin 12.
- Sarımsakları yoğurda rendeleyin 1.
- Tereyağında salçayı kavurun, içine nane ve tuzu ekleyip karıştırın 1.
- Haşlanan köfteleri servis tabağına alıp önce sarımsaklı yoğurt, ardından tereyağı ve hazırladığınız sosu üzerine dökün 12.
Gliko, genellikle yoğurtlu ve soslu olarak servis edilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: