Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- 1 su bardağı köftelik bulgur 14;
- 1 su bardağı un 14;
- 1 adet yumurta 14;
- 2 su bardağı kaynar su 1;
- 5 kaşık yoğurt 1;
- 2 diş sarımsak, ezilmiş 1;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası 15;
- 2 yemek kaşığı tereyağı 15;
- Pul biber 15.
Yapılışı:
- Bulguru ve suyu kaba alarak kaynatın 1.
- Pişen bulgura yumurta, baharat ve unu ekleyip yoğurun 1. 5 dakika dinlendirin 1.
- Elinizle fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yaparak köfteler hazırlayın 1.
- Tuzlu kaynar suya atarak haşlayın 1.
- Üzeri için yoğurt ve sarımsağı karıştırın 1.
- Sos için tereyağını eritip salçayı ekleyerek kavurun, pul biberi ekleyip altını kapatın 1.
- Servis tabağına bulgur köftelerini alın, üzerine yoğurt ve sosu dökerek servis edin 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: