Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enzimlerin özellikleri hakkında PDF dosyası bulunamadı. Ancak, enzimlerin bazı özellikleri şunlardır:
- Yapısal özellikleri: Enzimler, basit enzimler ve bileşik enzimler olarak iki grupta incelenir 23. Basit enzimler sadece proteinden oluşurken, bileşik enzimlerin protein kısmına apoenzim, protein olmayan yardımcı kısmına ise kofaktör veya koenzim denir 123.
- Çalışma şekli: Enzimler, substrat adı verilen maddelere etki eder ve bu substratları ürüne dönüştürür 14. Enzim ile substrat arasında anahtar-kilit uyumu vardır 12.
- Fonksiyonları: Enzimler, sindirim, solunum, büyüme, kas kasılması ve fotosentez gibi yaşamsal olayların tümünde rol oynar 14.
- Tekrar kullanılabilirlik: Enzimler, reaksiyondan etkilenmeden tekrar tekrar kullanılabilir 234.
- Hız: Enzimler, reaksiyonların çok hızlı gerçekleşmesini sağlar 134.
Daha fazla bilgi için aşağıdaki kaynakları inceleyebilirsiniz:
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: