Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Enzimleri en hızlı çalıştıran faktörler şunlardır:
- Sıcaklık: Enzimler, belirli bir sıcaklık aralığında en iyi şekilde çalışır. Optimum sıcaklıkta (örneğin, insanlarda yaklaşık 37°C) enzimler en hızlı şekilde reaksiyonları gerçekleştirir 5.
- pH: Her enzimin en iyi çalıştığı bir pH aralığı vardır. Bu aralıkta enzimler daha hızlı reaksiyon verir 5.
- Enzim ve substrat miktarı: Yeterli enzim ve substrat olduğunda tepkime sabit hızla artar 5.
- Substrat yüzeyi: Substrat yüzeyi arttıkça tepkimenin hızı da artar 5.
- Su: Enzimler, belirli bir su miktarında aktiftir ve su yoğunluğu %15'in üstüne çıktığında çalışmaya başlarlar 45.
Ayrıca, bazı maddeler enzimlerin etkinliğini artırarak onları daha hızlı çalıştırabilir. Bu maddelere aktivatör denir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: