Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Dekantasyon, karışımların ayrıştırılmasında kullanılan bir yöntemdir 5. Bu yöntemde, katı-sıvı heterojen karışımlarda, tamamen çöken kısmın üstünde kalan sıvı, bulandırılmadan başka bir kaba aktarılır 15.
Dekantasyon ayrıca şu alanlarda da kullanılır:
- Şarap üretimi: Kırmızı şarapların havalandırılması veya tortudan arındırılması için dekantasyon işlemi yapılır 4.
- Sanayi ve endüstri: Yoğunluk ve partikül büyüklüğü farkının fazla olduğu karışımların ayrıştırılmasında tercih edilir 5.
- Tıp ve biyoloji: Katı-sıvı heterojen karışımların ayrıştırılması gereken durumlarda bu yöntemden yararlanılır 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: