Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Damıtma (distilasyon), sıvıların farklı kaynama noktalarından yararlanarak bileşenlerini birbirinden ayırma yöntemidir 12.
Başlıca dört damıtma yöntemi şunlardır:
- Basit damıtma: Kaynama noktaları birbirinden yeterince farklı olan iki sıvıyı ayırmak için kullanılır 12.
- Fraksiyonlu (ayrımsal) damıtma: Kaynama noktaları birbirine yakın olan sıvı karışımlarını ayırmak için kullanılır 12.
- Su buharı damıtması: Isıya duyarlı veya yüksek kaynama noktasına sahip sıvıları ayırmak için kullanılır 12.
- Vakum (düşürülmüş basınç) damıtması: Düşük basınç altında gerçekleştirilen bir damıtma yöntemidir, ısıya duyarlı sıvıları daha az zararla ayırmayı sağlar 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: