Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Buğday anter kültürü şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Tohumların Ekimi: F2 melezlerinin tohumları vernalizasyon ihtiyacını karşıladıktan sonra seraya ekilir 12.
- Başakların Alınması: Ekim ayında başaklar erken-orta tek çekirdekli dönemde alınır ve naylon poşetlerle sarılarak 4°C'de 12-15 gün bekletilir 12.
- Sterilizasyon: Başaklar steril edilir 12.
- Anter Ekimi: MN6 besin ortamına her petri kabına 50-100 anter ekimi yapılır 12.
- İnkübasyon: Anterlerin bulunduğu petri kapları 28°C'de ve karanlık koşullarda inkubatörlere bırakılır 12.
- Kallus Oluşumu: 28. günden sonra oluşan kalluslar steril kabin içine alınarak doğrudan 190 II katı rejenerasyon ortamı üzerine aktarılır 12.
- Bitki Gelişimi: Kallusların aktarıldığı petri kapları 25°C'de 16 saat ışık ve 8 saat karanlık koşullarda iklim odalarında bitkiler rejenere oluncaya kadar bekletilir 12.
- Köklendirme: Gelişen bitkiler 1-1.5 cm olunca 190 II kök besi ortamını içeren test tüplerine aktarılır 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: