Buradasın
Biyoteknolojik açıdan glikolizasyon nedir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Biyoteknolojik açıdan glikozilasyon, enzimler aracılığıyla sakkaritlerin birbirine bağlanarak proteinlere, lipitlere veya organik moleküllere bağlı glikanlar oluşturma sürecidir 14.
Glikozilasyonun bazı işlevleri:
- Proteinlerin doğru katlanması ve stabilitesi 14. Bazı proteinler, glikozile olmazlarsa doğru katlanmaz ve hızla yıkıma uğrar 14.
- Hücre-hücre yapışması 14.
- İmmünolojik yanıtın modifikasyonu ve proteinlerin tanınması 45.
Glikozilasyon, endoplazmik retikulumda protein sentezi sırasında veya protein sentezlendikten sonra Golgi aygıtına transferi sırasında meydana gelir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: