6.16.6 gübresi, başta ayçiçeği, mısır, pamuk, patates ve kanola olmak üzere birçok bitkide başlangıç gübresi olarak kullanılır. Kullanım dozajı, bitkiye ve uygulama şekline göre değişiklik gösterir: Buğday, arpa, ayçiçek, çeltik için topraktan uygulamada (ekim öncesi) 40-50 kg/da. Mısır, pamuk için 50-60 kg/da. Şeker pancarı, soğan, yer fıstığı için 40-50 kg/da. Karpuz, kavun, havuç, turp, çilek için 40-50 kg/da. Patates için 50-60 kg/da. Açık tarla sebzelerinde 40-50 kg/da, seralarda 50-60 kg/da. Sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçları için yaşına göre 1-4 kg/ağaç. Gübreleme yapmadan önce toprak analizi yapılması ve bitkinin ihtiyaç duyduğu besin elementlerinin belirlenmesi önerilir.