Buradasın
6 16 gübresi hangi bitkilerde kullanılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
6.16.6 gübresi, başta ayçiçeği, mısır, pamuk, patates ve kanola olmak üzere birçok bitkide başlangıç gübresi olarak kullanılır 1. Ayrıca, sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçları, kabuklu meyve ağaçları, üzüm (bağ), muz, fındık ve çay gibi bitkilerde de kullanılabilir 1.
Kullanım dozajı, bitkiye ve uygulama şekline göre değişiklik gösterir:
- Buğday, arpa, ayçiçek, çeltik için topraktan uygulamada (ekim öncesi) 40-50 kg/da 1.
- Mısır, pamuk için 50-60 kg/da 1.
- Şeker pancarı, soğan, yer fıstığı için 40-50 kg/da 1.
- Karpuz, kavun, havuç, turp, çilek için 40-50 kg/da 1.
- Patates için 50-60 kg/da 1.
- Açık tarla sebzelerinde 40-50 kg/da, seralarda 50-60 kg/da 1.
- Sert ve yumuşak çekirdekli meyve ağaçları için yaşına göre 1-4 kg/ağaç 1.
Gübreleme yapmadan önce toprak analizi yapılması ve bitkinin ihtiyaç duyduğu besin elementlerinin belirlenmesi önerilir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: