• Buradasın

    Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü neden görevden alındı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    2025 yılında Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Turan'ın görevden alınmasının nedeni, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıdır 12.
    Turan, 27 Nisan 2025 tarihinde mahkeme kararıyla göreve iade edilmiş, ancak 30 Nisan 2025'te yapılan yeni bir değerlendirmenin ardından müdürlük görevine Hasan Kökrek yeniden atanmıştır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İl ve ilçe milli eğitim müdürleri nasıl atanır?

    İl ve ilçe milli eğitim müdürlerinin atanma süreçleri şu şekildedir: İlçe Milli Eğitim Müdürü Ataması: Yazılı veya sözlü sınav başarısı: İlçe milli eğitim müdürü olmak için yazılı veya yazılı-sözlü sınavı başarıyla tamamlamak gereklidir. Tecrübe şartı: Eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl asaleten görev yapmış olmak veya şube müdürü kadrosunda en az iki yıl asaleten görev yapmış olmak gerekir. Öğretmenlik adaylığı: Öğretmenlikte adaylığının kaldırılmış olması gereklidir. İl Milli Eğitim Müdürü Ataması: Özel şart yok: İl milli eğitim müdürü olmak için özel bir şart aranmaz; en az 10 yıllık hizmeti olan ve 4 yıllık fakülte mezunu her memur il milli eğitim müdürü olarak atanabilir. Atama süreçleri, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili yönetmeliklerine ve mevzuatına tabidir.

    İl Milli Eğitim Müdürü kim tarafından atanır?

    İl Milli Eğitim Müdürü, Cumhurbaşkanı tarafından atanır.

    Okul müdürleri neden görevden alınıyor?

    Okul müdürlerinin görevden alınma nedenleri arasında şunlar bulunabilir: Adli ve idari soruşturmalar. Performans düşüklüğü. Ayrıca, bazı durumlarda okul müdürlerinin görevden alınma süreci, siyasi etkiler ve kayırma gibi subjektif unsurlara da dayanabilir. Görevden alma işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği'ne göre gerçekleştirilir.