Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıfır rakamının ilk kez 5.000 yıl önce Mezopotamya'da Sümerler tarafından kullanıldığı bilinmektedir 1. Ancak, sıfır o dönemde bir rakam olarak düşünülmeyip sadece bir "yer tutucu" olarak kullanılmaktaydı 1.
Sıfır, bugünkü anlamıyla kullanılmaya 9. yüzyılda Harezmi tarafından başlanmıştır 125. Harezmi, çıkarma işleminde hiçbir şey kalmadığını ifade etmek için küçük bir yuvarlak kullanmış ve cebirsel işlemlerde sıfırın nasıl kullanıldığını gösteren bir kitap yazmıştır 15.
Sıfırın diğer uygarlıklar tarafından kullanımı şu şekildedir:
- Mayalar 5. MS 350 civarında, takvim sistemlerinde sıfır benzeri bir işaret kullanmışlardır 5.
- Hintliler 5. MS 632'de Brahmagupta, sıfırı matematiksel işlemlerde bir sayı olarak tanımlayan ilk kişilerden biri olmuştur 5.
- Hint-Arap rakamları 1. 13. yüzyılda İtalyan matematikçi Fibonacci, sıfırı Avrupa'ya tanıtmıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: