• Yapay zekadan makale özeti

    • Bu video, Nesibe Yeşilin Elinden YouTube kanalında yayınlanan bir yemek tarifi videosu olup, Nesibe Yeşil tarafından sunulmaktadır.
    • Videoda yıllardır sevdiği ve yiyenlerin de tadını çok sevdiği koz biberli acuka tarifi detaylı olarak anlatılmaktadır. Tarif, kapya biber, domates, acı biber, biber salçası, sarımsak ve çeşitli baharatların (pul biber, sumak, kişniş, çemen, nane, kırmızı toz biber, kekik) kullanılarak hazırlanmaktadır. Ayrıca, sosun kavanozlanıp saklanması ve tüketildiğinde ceviz ve galeta unu eklenmesi gibi son dokunuşlar da gösterilmektedir.
    Kızarmış Biberli Acuka Tarifi
    • Nesibe Yeşilin elinden YouTube kanalında, yıllardır sevdiği ve yiyenlerin de çok beğendiği kızarmış biberli acuka tarifi paylaşılıyor.
    • Sos için önce yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yıkanmış kapya biberleri sıralanır ve 250 derece fırında 10-15 dakika kızartılır.
    • Kızarmış kapya biberler, sıcakken derin bir kabın içine alınır ve kabın ağzı tabakla kapatılarak terletilir.
    01:22Diğer Malzemelerin Hazırlanması
    • Tepsinin üzerine yaklaşık 1 kilo domates ve 300-400 gram acı biber eklenir ve tekrar fırında kızartılır.
    • Kızarmış kapya biberlerin kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkarılır.
    • Domatesler de kabuklanır ve parçalayıcıda parçalanır.
    02:50Acukanın Pişirilmesi
    • Tabanı geniş bir tencereye orta ateşte 1 su bardağı zeytinyağı konulur ve parçalanmış domates eklenir.
    • Kızarmış kapya biberler parçalayıcıda püre haline getirilmez, biraz daha parçalı pütürlü olacak şekilde parçalanır.
    • Kızarmış acı biberlerin kabukları kabaca soyulur ve çekirdekleri ile birlikte robottan geçirilir.
    03:43Baharatların Eklenmesi
    • Domates 5-6 dakika kaynatılarak suyunu kaybeder ve ekşiliğini kaybeder.
    • 2 yemek kaşığı biber salçası eklenir ve kavrulur.
    • Kızarmış biberler eklenir ve yaklaşık 10-15 dakika kaynatılır.
    04:41Son Eklemeler ve Kavanozlama
    • 1-1,5 baş kadar sarımsak ince ince doğranır ve acukanın koyulaşmaya başladığında eklenir.
    • Damak zevkine göre kaya tuzu eklenir ve baharatlar (pul biber, sumak, toz kişniş, toz çemen, kuru nane, kırmızı toz biber, kekik) eklenir.
    • Acukanın asitliğini dengelemek için 1 yemek kaşığı şeker eklenir.
    06:55Kavanozlama ve Saklama
    • Sos hala sıcakken sterilize edilmiş cam kavanozlara doldurulur ve kavanozların ağız kısmı temiz bir peçete ile silinir.
    • Kavanozların boyun kısmını boş bırakıp, kapakları üç geri bir ileri olacak şekilde kapatılır ve ters çevrilerek bir gece bekletilir.
    • Kapakların ortasına sert bir şekilde bastırdığımızda hareket etmiyorsa ve içe basık bir şekilde ise kavanozlar doğru bir şekilde vakumlanmıştır.
    08:36Acukanın Servis Edilmesi
    • Tüketmek istediğimiz zaman, acukanın içerisine taze dövülmüş ceviz eklenir.
    • 1 kase acukanın içine yaklaşık 1 yemek kaşığı galeta unu veya kurutulmuş ekmek eklenir.
    • Malzemeler güzelce karıştırılıp, 1-2 dakika bekletilir ve servis edilir.

    Yanıtı değerlendir

  • Yazeka sinir ağı makaleleri veya videoları özetliyor