Bahar Hindi Tandır tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 adet hindi but - 1 adet portakal - 1 adet limon - 1 adet soğan - 6 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı tandır baharatı (kimyon, karabiber, kişniş, paprika, sarımsak tozu, soğan tozu) - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - Servis için: taze nane, taze kekik, nar taneleri Pişirme Aşamaları: 1. Marine Etme: Hindi budunu bıçakla hafifçe delin ve üzerine portakal, limon, mandalina parçaları, soğan, sarımsak, kekik ekleyip ovun ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 2. Fırın Torbasına Koyma: Marinasyondan çıkardıktan sonra baharatlayıp fırın torbasına koyun. 3. Pişirme: 190 derecede 45-50 dakika yumuşayana kadar pişirin. 4. Servis: Fırından çıkan hindi budunu dikkatlice fırın torbasından çıkarın ve iri kemiklerini ayıklayın.