• Buradasın

    Tandır

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Erzincan Yılmaz Tandır Evi'nin sahibi kim?

    Erzincan Yılmaz Tandır Evi'nin sahibi Yılmaz İngeç'tir.

    Bahar Hindi Tandır nasıl pişirilir?

    Bahar Hindi Tandır tarifi için gerekli malzemeler ve pişirme aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 adet hindi but - 1 adet portakal - 1 adet limon - 1 adet soğan - 6 diş sarımsak - 2 yemek kaşığı tandır baharatı (kimyon, karabiber, kişniş, paprika, sarımsak tozu, soğan tozu) - 1/2 çay bardağı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı tuz - Servis için: taze nane, taze kekik, nar taneleri Pişirme Aşamaları: 1. Marine Etme: Hindi budunu bıçakla hafifçe delin ve üzerine portakal, limon, mandalina parçaları, soğan, sarımsak, kekik ekleyip ovun ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirin. 2. Fırın Torbasına Koyma: Marinasyondan çıkardıktan sonra baharatlayıp fırın torbasına koyun. 3. Pişirme: 190 derecede 45-50 dakika yumuşayana kadar pişirin. 4. Servis: Fırından çıkan hindi budunu dikkatlice fırın torbasından çıkarın ve iri kemiklerini ayıklayın.