Siirt Şeref Büryanı, meşhur olmasının bazı nedenleri: Pişirme yöntemi: Büryan, kapağı tamamen kapatılan ve hava almaması için etrafı çamurla kapatılan kuyularda, odun ateşiyle direkt temas etmeden, sadece ateşin sıcaklığı ve kendi süzülen yağının buharında iki-iki buçuk saat pişirilir. Tarihi: Büryan kebabı, Osmanlı'da ilk kez 1892 yılında Hasan Ergüzel tarafından Siirt'te yapılmaya başlanmıştır. Coğrafi işaret: 2003 yılında Siirt valiliği, Siirt Büryanı için coğrafi işaret almıştır. Tanıtım: 1987 yılında Şeref Avcı, büryanı İstanbul'a taşıyarak tanıtmış ve bu lezzetin marka olmasına katkı sağlamıştır. Lezzet: Büryan, kendi yağının buharıyla piştiği için mideye dokunmaz ve çok lezzetli kabul edilir.