Kerevizin sapı ile yapılabilecek bazı yemekler: Kereviz Sapı Yemeği: Kuru soğan, havuç, patates ve baharatlarla birlikte pişirilebilir. Kereviz Sapı Salatası: Konserve mısır, turp, havuç, marul, füme somon, tavuk göğsü, salatalık ve domates gibi malzemelerle karıştırılarak hazırlanabilir. Kereviz Sapı Kavurması: Kapya biber ve kuru soğan ile zeytinyağında kavrularak yapılabilir. Kereviz Sapı Çorbası: Havuç, patates ve tavuk suyu ile hazırlanabilir. Kereviz Sapı Sote: Zeytinyağı ile tavada soteleyip, damak zevkine uygun malzemelerle hazırlanan bir sos ile servis edilebilir. Kereviz Sapı Suyu: Mutfak robotundan geçirilerek elde edilip, sabah aç karnına içilerek kilo vermeye, karaciğeri temizlemeye ve cilt lekelerinden kurtulmaya yardımcı olabilir. Kereviz Saplı Omlet: Kahvaltı veya diğer öğünlerde tercih edilebilir. Kereviz Sapında Tavuk Salatası: Şık bir sunum için hazırlanabilir. Kereviz Sapında Sucuklu Balık Şiş: Farklı bir lezzet arayanlar için uygundur. Ödem Attırıcı Sebzeli Smoothie: Elma, salatalık, biber, zencefil, maydanoz ve kereviz sapı ile hazırlanabilir. Rokfor Peynirli Kereviz Sapı Çorbası: Fransa'nın meşhur peyniri rokfor ile hazırlanabilir.