MasterChef'te şef tabağı yapmak için farklı tarifler ve yöntemler kullanılmaktadır. İşte iki örnek: 1. Ördek Pastilla Tabağı: Bu tabak, Somer Şef'in tarifine göre şu şekilde yapılır: - Ördekleri yağda pişirin ve çıkarıp dinlendirin. - Soğan ve pırasaları kavurmaya başlayın, sarımsak ve file badem ekleyerek kavurmaya devam edin. - Koruk suyu, sebze suyu ve toz muskat ekleyerek ördekleri pişirin. - Yanında taze salata için maydanoz, nane, nar, dereotu ve tarhun hazırlayın. 2. "Ben Saksı Değilim" Tabağı: Bu tabak, Somer Şef'in imza tabağı olup, yapımı için gerekli malzemeler ve adımlar şunlardır: - Hamuru için soğuk su, malt unu, sarı ve kırmızı toz gıda boyası, un, yumurta ve tereyağını karıştırın. - Keki için hamur kabartma tozu, mercanköşk, un, malt unu, yumurta, sıvıyağ ve sütü karıştırın. - Peynir kreması için rokfor, lime kabuğu rendesi, beyaz ak biber, Rama krema ve ekşi kremayı karıştırın. - Duxell mantar için kestane mantarı, kekik, sarımsak, karabiber ve biberiyeyi kavurun. - Baby havuç ve turp için marinasyon hazırlayın ve sebzeleri marine edin. - Tabağı süslemek için mikrofilizler ve hindiba kullanın.