Marmara Bölgesi'nde en çok yetişen tarım ürünleri şunlardır: 1. Buğday: Trakya Ergene Bölümü başta olmak üzere bölgede yaygın olarak yetiştirilir. 2. Ayçiçeği: Sıvı yağ üretimi için gerekli olup, bölgenin %80'lik ihtiyacını karşılar. 3. Şekerpancarı: Trakya, Güney Marmara ve Adapazarı ovalarında üretilir. 4. Tütün: Bursa, Balıkesir ve Adapazarı'nda üretimi yapılır. 5. Pirinç: Meriç ovası ve Edirne illerinde ekimi yapılır. 6. Zeytin: Gemlik ve Mudanya yörelerinde yoğun şekilde üretilir. 7. Sebze ve Meyve: Domates, patates, sarımsak, soğan, patlıcan, kabak, biber, üzüm, şeftali, kiraz, çilek ve erik gibi ürünler de yetiştirilir.