• Buradasın

    Kraker

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yaptak kraker nasıl yapılır?

    Yaprak Kraker Tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları şunlardır: Malzemeler: - 1 yumurta (sarısı üzerine) - 1 çay bardağı zeytinyağı - 100 gr tereyağı - 1 çay bardağı süt - 50 gr tulum peyniri - 1 tatlı kaşığı sirke - 1 paket kabartma tozu - Tuz - 4 su bardağı un (200 ml'lik klasik su bardağı ile) Yapılışı: 1. Oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler karıştırılıp kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. 2. Hamur buzdolabında 1 saat kadar dinlendirilir. 3. Dinlenen hamur strech film arasında ince açılır ve yaprak şeklinde veya başka bir kalıpla kesilerek yağlı kağıt üzerine dizilir. 4. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Alternatif olarak, kolay kraker tarifi için gerekli malzemeler ve yapım aşamaları da şu şekildedir: Malzemeler: - 3 su bardağı un - 1 yumurta - 1 yemek kaşığı sirke - 1 tatlı kaşığı tuz - 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber - 1 tatlı kaşığı nane - 2 yemek kaşığı sıvı yağ - 1 tatlı kaşığı kuru maya - 1 su bardağı su - 1 tatlı kaşığı çörek otu (üzerine) Yapılışı: 1. Yumurtayı beyazı ve sarısına ayırın, sarısını kenara koyun. 2. Kalan tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin. 3. Çubuk şeklini verdiğiniz krakerlerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu veya susam ekleyin. 4. 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

    Eti bollos içinde ne var?

    Eti Bollos krakerinin iki farklı çeşidi bulunmaktadır: çeşnili ve peynirli kremalı. - Çeşnili Eti Bollos krakerinin içinde, kesik çizgilerinden 3 parçaya ayrılabilen 5 büyük parça kraker bulunmaktadır. - Peynirli Kremalı Eti Bollos krakerinin içinde ise üç parçaya ayrılabilen ve ortasında peynirli krema bulunan iki büyük parça sandviç kraker yer almaktadır. Her iki çeşidin de tadı, pizza krakere benzetilmektedir.