Yapraktan sukulent köklendirmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: 1. Yaprak Seçimi: Sağlıklı bir yaprak, gövdeye en yakın bölümden dikkatlice koparılır. 2. Kurutma: Yaprak, 2-7 gün boyunca güneşsiz, havadar ve kuru bir yerde bekletilir. 3. Dikim: Yaprak, drenajlı toprak içine, küçük bir saksıya gömülür. 4. Bakım: Saksı, doğrudan güneş görmeyen, havadar ve aydınlık bir köşeye alınır. 5. Köklenme ve Ekimi: Kökler kendini belli edene kadar beklenir, yavrular 2-3 cm olduğunda daha büyük bir saksıya aktarılır. Suda köklendirme yöntemi de şu şekilde uygulanabilir: 1. Ayırma ve Kurutma: Yaprak veya gövde, steril bir şekilde ana gövdeden ayrılır ve 2 gece kurumaya bırakılır. 2. Dikim: Cam bir bardak veya kavanoz içine su konur, yaprağın sadece dip kısımları suya gelecek şekilde yerleştirilir. 3. Bakım: Bardak, güneşi doğrudan görmeyen ve havadar bir alana alınır, su her 3 günde bir değiştirilir. 4. Köklenme ve Ekimi: Ortalama 6 hafta sonra köklenme gerçekleştiğinde, sukulent uygun bir saksıya ve toprağa dikilir. Sukulent çoğaltma işlemi için en uygun aylar, hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde olduğu haziran ve eylül aylarıdır.