Kalp krizi riskini artıran yağlar arasında doymuş yağlar ve bazı tohum yağları bulunmaktadır. Doymuş yağlar, genellikle hayvansal gıdalardan (et, süt, yumurta) elde edilir ve kötü kolesterolü yükselterek kalp hastalığı riskini artırır. Omega-3 yağ asitleri içeren fındık, avokado ve yağlı balıklar, sanılanın aksine vücutta iltihaplanmayı artırabilir ve obezite, tip 2 diyabet ile kalp krizi riskini yükseltebilir. Ayçiçeği, soya ve kolza gibi tohum yağları da obezite, kalp hastalığı, diyabet ve otoimmün hastalıklarla ilişkilendirilmektedir. Kalp sağlığını korumak için, doymamış yağlar (zeytin, fıstık, fındık, susam) ve Akdeniz diyeti gibi sağlıklı yağlara dayalı beslenme alışkanlıkları önerilir.