Bazı baharat çeşitleri ve görselleri: 1. Tarçın: Tatlı ve kokulu, tropikal bir ağacın kabuğundan elde edilir. 2. Karabiber: Acı, tatlı ve tütsülenmiş çeşitleri vardır, yemeklere renk ve tat katar. 3. Kimyon: Orta Doğu, Asya ve Güney Batı ABD mutfağının temel baharatlarındandır. 4. Zerdeçal: Sarı-turuncu renkli bir toz baharat, yoğun aroması ve acı bir tadı vardır. 5. Yenibahar: Tarçın, karanfil ve hindistan cevizi tadında, et yemeklerinde ve turşularda kullanılır. 6. Kakule: Hamur işleri ve bal kabaklı tart ile mükemmel uyumu vardır. 7. Frenk Kimyonu: Çavdar ekmeği ve bazı peynirlerin yapımında ana malzeme olarak kullanılır. Bu baharatların yanı sıra, kekik, nane, fesleğen, sumak, susam gibi daha birçok çeşit bulunmaktadır.