Sıkışabilir gazlar, sindirim sistemi içerisinde biriken ve çeşitli nedenlerden dolayı dışarı atılamayan gazlardır. Bu gazlar şunlardır: 1. Yutulan hava: Yemek yerken veya içerken yutulan hava, mide ve bağırsaklarda gaz oluşumuna neden olabilir. 2. Sindirim süreci: Besinlerin sindirimi sırasında bağırsak bakterileri tarafından üretilen gazlar. 3. Gaz yapan yiyecekler: Fasulye, lahana, brokoli, soğan, gazlı içecekler gibi yiyecekler daha fazla gaz üretir. 4. Laktoz intoleransı: Süt ve süt ürünlerini sindiremeyen kişilerde bağırsaklarda gaz oluşabilir. 5. Kabızlık: Dışkının bağırsakta uzun süre kalması, gazın dışarı atılamamasına ve sıkışmasına yol açar. Gaz sıkışması belirtileri ve tedavisi için bir doktora başvurulması önerilir.