En güzel karnıyarık içi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 200 gr kıyma - 1 soğan - 2 çarliston biber - 1 kırmızı biber - 1 domates - 1 yemek kaşığı domates salçası - Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri - 1,5 su bardağı su - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin. 2. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın. 3. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin. 5. Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. 6. Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. 7. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.