• Buradasın

    EtliYemekler

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Soğan kıyma patates yemeği nasıl yapılır?

    Soğan, kıyma ve patates yemeği yapmak için aşağıdaki malzemeleri ve adımları kullanabilirsiniz: Malzemeler: - 300 gram kıyma - 1 soğan - 3 orta boy patates - 1 yemek kaşığı domates salçası - 3 diş sarımsak - 5 yemek kaşığı zeytinyağı - Tuz, kimyon Yapılışı: 1. Kıymayı çok az yağda kavurun. 2. Doğranan soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. 3. Bir yemek kaşığı salçayı ekleyin. 4. Halka halka kesilen patatesleri ekleyin. 5. Üzerini kapatacak kadar sıcak su ekleyin. 6. Tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. 7. Pişmesine yakın sarımsakları ekleyin. 8. Yemeği sıcak olarak servis edin.

    Köfteli sebze yemeği nasıl yapılır?

    Köfteli sebze yemeği yapmak için gerekli malzemeler ve yapılışı şu şekildedir: Malzemeler: - 400 gr kıyma - 1 adet soğan - 1 tutam maydanoz - 1 yumurta - Tuz, toz biber, karabiber - 1 çorba salça - Yarım çay bardağı zeytinyağı - 1 çay kaşığı kekik - 2 su bardağı sıcak su Yapılışı: 1. Köfte malzemelerini yoğurup ufak parçalar halinde yuvarlayın. 2. Sebzeleri ortadan ikiye kesin. 3. Köfteleri ve sebzeleri sırayla tepsiye dizin. 4. Salçalı sosu sıcak su ile açıp tepsinin üzerine gezdirin. 5. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında yaklaşık 1,5 saat pişirin. Afiyet olsun!

    En güzel karnıyarık içi nasıl hazırlanır?

    En güzel karnıyarık içi için aşağıdaki malzemeler ve adımlar izlenebilir: Malzemeler: - 200 gr kıyma - 1 soğan - 2 çarliston biber - 1 kırmızı biber - 1 domates - 1 yemek kaşığı domates salçası - Yarım kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri - 1,5 su bardağı su - Tuz, karabiber Hazırlanışı: 1. Patlıcanları alacalı soyup orta kısmını bıçakla çizin ve tuzlayarak 10 dakika bekletin. 2. Sudan geçirerek kurulayın ve kızgın yağda kızartın. 3. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. 4. Kıymayı, biberleri, salça ve doğranmış domatesi ilave edin. 5. Suyunu süzdürüp içine rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. 6. Patlıcanları fırın kabına dizip içlerine kıymalı karışımı doldurun. 7. Üzerine domates ve biber dilimi yerleştirip kıymanın suyundan gezdirin ve 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.