Asmalarda 3 yıllık budama şu şekilde yapılır: 1. İlk Yıl: Asmanın ana sürgünü, yerden yaklaşık 3 baş yukarıda olacak şekilde budanır. 2. İkinci Yıl: Bu sürgün filiz verir ve filizlerin çoğu temizlenir, sadece birkaç tanesi bırakılır. 3. Üçüncü Yıl: Büyümeye bırakılan sürgün, ana gövde haline gelir ve kendi sürgünlerini bırakır. Budama Zamanlaması: En uygun budama zamanları, 15 Kasım ile 15 Mart arasındadır. Budama Teknikleri: Yan Dalların Budanması: Üzümler yan dallarda yetişir, bu nedenle sürgünler arasında 20 cm mesafe bırakarak budama yapılır. Tepe Alma: Sürgünlerin uç kısmı, Temmuz ayında 30-60 cm kesilerek yapılır. Budama işlemi, uzman kişiler tarafından yapılmalıdır.