Kurşun arkası lüfer avı, genellikle 4 metre üzeri sert ve 3 parçadan oluşan surf casting olta kamışları ile yapılır. Kurşun arkası lüfer avı için bazı önemli noktalar: Ekipman: 200-250 gram gibi ağır kurşunlar ve güçlü olta makineleri gereklidir. Teknik: Kurşun ve suni yemler dibe indirilerek dibi taranır. Zamanlama: Sabah gün doğumundan ve akşam gün batımından önce, lüferin en aktif olduğu zamanlardır. Yem: Lüferin en sevdiği canlı yemler arasında izmarit, sardalya, hamsi, zargana, istavrit, uskumru ve kolyoz bulunur. Kurşun arkası lüfer avı, İstanbul Boğazı gibi akıntılı ve hırçın sularda yapılır. Balık avı, belirli beceriler ve ekipmanlar gerektirdiğinden, deneyimli kişiler tarafından yapılması önerilir.